Mul oli vist mingi 80-90% samad valikud. Kui oleks draftinud onlines ja kõik kaardid oleks olnud pidevalt silme eest, siis oleks vist isegi 90-95% olnud kattuvust.
Mul oli vist mingi 80-90% samad valikud. Kui oleks draftinud onlines ja kõik kaardid oleks olnud pidevalt silme eest, siis oleks vist isegi 90-95% olnud kattuvust.
Jep mul sama, ühe rare maa oleks üle shade võtnud.
minu põhjendus on subjektiivne ja põhineb tajutaval meelelahutuslikkusel. mu lemmik limited üldse on time spirali blokk, sest seal on nii palju erinevaid mehaanikaid. samas seal on onslaught juures. onslaught on väga nostalgiline, kuna alustasin selle ajal mängimist. kaartide tugevus on aga selle ajaga piisavalt muutunud, et tekib tunne, et isegi kui on toredad kaardid, siis kaotada ikka pole lõbus.
innistrad on minu jaoks paremuselt teine limitedi formaat, ning uus innistrad mis seal juures, on ka suurepärane, nii et ongi võitja.
zendikar tundub lihtsalt igav, mirrodin tekitab seletamatul põhjusel minus halva tunde, ning isegi kui ravnicas sa saad viievärvilisi pakke mängida, mis mulle meeldib, siis sealedis see enamasti tähendab seda et sa mängid küll viite värvi, aga ikka keskpäraseid vanilla loomi.
Mul on Onslaughtiga sama nostalgia, mis sinul. See oli esimene drafti formaat, mille puhul tundsin, et sain selle selgeks. Samas Time Spiral mulle eriti ei meeldinud. Seega +1 ja -1.
Innistrad ei jätnud mulle kummalgi korral suurt muljet. Kuigi temaatiliselt kõlab see üsna hästi kokku. Seega 0 ja 0.
Esimene Mirrodin mulle väga meeldis, jällegi oli tunne, et sain formaadi selgeks ja tundsin end kindlalt. Teisel korral, mitte nii väga, pigem isegi vastupidi. Seega +1 ja -1.
Ravnica oli mõlemal korral vägev ja hea. Sain draftimise selgeks, mängisin seda formaati palju. Seega +1 ja +1.
Zendikar oli mõlemal korral üsna meh. Kuigi selle leveldamisega formaadi osas on mul mingid okeid mälestused. Seega +1 ja 0.
Tegin ühe Sealed League. Minu jaoks oli lihtne valik Mirrodin. Eesmärk ju ikka võita, mitte nostalgitseda. Kui nostalgiasse oleksin laskunud, siis oleks ehk Ravnica valinud, aga seal ju kõik väga värviline. Sõltub palju kuidas sealedi poolis fiksi antakse. Seega pigem värvilisele vastupidine, ehk artifaktid ja phyrexian mana.
Mul on time spiral lemmikformaat masquesi ja lorwyni kõrval. Seega jah, mitte raske valik. Samas pole kindel, kas kunagi jõuan sinna queuesse ka, kuna mulle meeldib raha ja ehk peaks edasi standardit mängima.
võtsin draftis eesmärgiks pikkida kõik kaardid mille müügihind on üle 0.5 tixi. esimene pikk oli Approach of the Second Sun, ning lõpuks sain 11 reeri.
sellise pakiga on isegi võimalik võita, 2-1, kaotasin sinisele pakile kes mängis peale sideboardi kolme kaunterspelli, nii et oli keeruline approachi resolveda.
See näeb jah kuidagi hea välja isegi. Ma ei ole tavaliselt seda tüüpi pakkide fänn aga see tundub nagu peaks mängu tõepoolest võitma. Sitt lugu lihtsalt, et kehv matchup tuli.
Muidu kes veel ei tea, siis kuni kolmapäevani on onlines draftides lisaauhinnad. Umbes 1 lisabooster kukub iga draftiga. Seega üsna õige aeg praegu draftimiseks.
Ise olen tänase seisuga teinud onlines 148 Amonkheti drafti. Mõtlesin, et jagaks natuke statistikat, mis infot ma nende draftide jooksul saanud olen. MTGO on igasuguse statistika osas kahjuks täiesti null, seega kes tahab enda mängude kohta lisainfot saada, siis tuleb ise excel tabelis arvet pidada.
Varem ei osanud ma sellest isegi puudust tunda, kuna väga tihti onlines draftida ei saanud. Siis pidi ju vähemalt 4 tunniga arvestama, et nii palju vaba aega oleks ja see seadis piirangud. Ja ka draftid ise võtsid meeletult kaua aega, sest mõttetut ootamist oli palju, kui pidi roundide lõppu ootama jms. Liigadega muutus asi aga väga mugavaks. Kui tahan draftida ja mul vähamalt tunnika aega on, siis see juba sobib. Eriti Kaladeshi ajal juhtus ka seda, et terve draft tunni ajaga juba läbi sai. Draftiliigad on mu meelest parim asi üldse, mis nad seal viimasel ajal teinud on.
Ühesõnaga eelmisel talvel, kui olin enda jaoks draftiliigad avastanud ja terve persetäie Kaladeshi drafte teinud, siis mingil hetkel tekkis mul küsimus, et huvitav kui mitu drafti ma üldse teinud olen? Mis mu võiduprotsent on? Olen ma üldse plussis või miinuses? Aga ainuke info, mis seal näha on, on trophid, ehk draftivõidud.
Kui Aether Revolt tuli, siis ma olin juba targem ja hakkasin exceli tabelis mängude kohta arvet pidama. Nüüd Amonkheti ajal olen seda tabelit veelgi täiustanud ja praegu saan sealt juba päris huvitavat infot. See info on muidugi seotud minu oskuste ja eelistustega, seega midagi põhjapanevat sellest järeldada ei maksa.
Tabel ise on selline:
Ehk siis panen kirja võidud/kaotused, värvid, põhiinfo paki kohta, pulli pärast ka hinde (mida pärast korrigeerin +/- märgiga) ja mis rahakaardid ma ära võtan.
Tabeli üleval on kohe jooksvalt näha võiduprotsent ja umbkaudne rahaline seis.
Lisaks arvutatakse automaatselt selliseid asju:
Ehk siis näiteks valget mängides on mul 71% võimalus mängu võita, rohelisega aga ainult 59%.
Värvipaaride kohta on ka näha, et kui drafti võita tahan, siis pigem tasuks mul olla BW või UW, aga mitte UG.
Kui sul on pakis Magma Spray, aga sul pole seda käes. Kas sa käid 1. käik Mountaini või mingi teise tavamaa? Miks?
Esimene käik tundub üsna ebaoluline selles mõttes, sest isegi kui vastane kardab sinu Magma Spray'd siis selles olukorras vaevalt see tema otsust muudab.
Kui sul on pakis Magma Spray, aga sul pole seda käes. Kas sa käid 1. käik Mountaini või mingi teise tavamaa? Miks?
Esimene käik tundub üsna ebaoluline selles mõttes, sest isegi kui vastane kardab sinu Magma Spray'd siis selles olukorras vaevalt see tema otsust muudab.
Hiljem mängu jooksul on hoopis teine asi.
Jah, ma olen sellega nõus. Sellepärast ma ei käi Mountainit, sest kui vastane käib mingi 2 toughness looma, siis hiljem ta ei arvab, et mul pole Magma Spray. Muidu oleksin seda kasutanud.
Samas, kui ma ei tekita olukorda, kus ma potensiaalselt saaksin seda kasutada, siis hiljem ta võib valesti arvata, et mul on 1 manane remuuval ja siis mitte rünnata kusagil või midagi sellist.
Rauli statistika kohta, siis need "märkused" tunduvad pigem kasulikud talle endale ainult. Võidu protsentidest jääb silma, et millegi pärast PunaValge, mis peaks üks tugevamaid kombinatsioone olema ei too võite. Loogilised on aga UB ja UG kehvad tulemused, sest need ongi nõrgad minu arust.
oma end on kindlasti vajalik. Kui vastane teeb midagi minu käigu lõpus, siis võib mul ka tahtmine midagi teha peale seda.
Mainid on ka mingi põhjusega pandud ilmselt. Teine main, sest ilmselt on mingi halb kogemus "at the beginning of next end turn" triggeriga, enne mida oli vaja midagi teha.
Esimene vastase main stop on ajast kui Goblin Rabblemaster standardis oli.
upkeep ja draw stoppe panen ikka käsitsi eraldi kui vajadus tekib. Ülejäänud on seal sellepärast, et on halbu kogemusi juhtumist kus see stop puudu on olnud.
oma end on kindlasti vajalik. Kui vastane teeb midagi minu käigu lõpus, siis võib mul ka tahtmine midagi teha peale seda.
Mainid on ka mingi põhjusega pandud ilmselt. Teine main, sest ilmselt on mingi halb kogemus "at the beginning of next end turn" triggeriga, enne mida oli vaja midagi teha.
Esimene vastase main stop on ajast kui Goblin Rabblemaster standardis oli.
upkeep ja draw stoppe panen ikka käsitsi eraldi kui vajadus tekib. Ülejäänud on seal sellepärast, et on halbu kogemusi juhtumist kus see stop puudu on olnud.
Oma end stepi stopi saab ka käsitsi panna kui vastane end stepis midagi castib, minu arust on küll tüütu, et käigu lõpetades vaja kaks korda ok vajutada alati. See vastase main on stop mida ei lähe praktiliselt kunagi vaja va. kui sa mängid Prized amalgamit, või vastane castib mingi spelli mille tõttu sa tahad mainis mitte combatis teha midagi ehk need saab ka manuaalselt juurde panna.
Aga noh, igaleühele oma. Mulle meeldib vähe clickida.
ok, tegelt 2-1 jälle, aga võitsin pakki, kus oli punane mütik minotaur ja scarab god, mille piloot kirjutas mulle kuidas tegelt on hoopis temal parim pakk ever ja mul sitt, ning ei uskunud et ta kaotab.
ühesõnaga, soovitan kõigil monosinist milli draftida.
Lisaks ma olen näinud, et need kaardid teevad head tööd. Üldiselt ma arvan, et nad on head, kui sa oled agresiivsem kui su vastane. Ehk neil poleks väga palju valikut kasutada elu resursina.
Mängige neid kaarte kui teil on kiire pakk või kasutage neid sideboardi kaartidena aeglaste kontrollpakkide vastu.
Ma pole vist kaua draftipakki postitanud. Viimati, kui 3-0 olin, mingi kuu tagasi, siis vist unustasin. Selle asemel panen oma tänase paki näiteks. Lihtsalt kohatäide. Äkki teised julgevad ka siis. Sellega oli 2-1(5-2). Kaotused tulid mõlemad Decimator Beetlele. Mul oli pakis vähe eemaldust ja seda looma eriti rallitada ka ei saa. Mõlemad korrad, kui mügarblokkisin, olid vastasel trikid ja ei tulnud välja see.
Siit ka veel väike arutluskoht. Hostile Desert. Millal peaks seda mängima? Ma arvan, et minu pakis oli ta suht hea. 3 Cycling Desertit ja Liliana panevad lände surnuaeda. Lisaks on 2 Wretched Camelit pakis, mis eelistavad lisakõrbe. Kuid kui mul oleks vaid 2 cycling kõrbe ja 0 lilianat? Kas siis oleks ikka aktsepteeritav näiteks? Teine sarnane asi on Scavenger Grounds. Kuna mul endal oli 3 Embalmiga looma ja ka Wander in Death, siis tundsin, et seda pole vaja, kuna effekt pole nõnda hea. Samas, kui mul endal mingit surnuaiasünergiat pole, kas siis peaks mängima seda? Tahaks jah huvitavaid arvamusi kuulda, kuna miks mitte?
Muide, neid ühevärvilisi kuubikupakke ja vahel ka kahevärvilisi on jube keeruline ehitada. Liiga palju mängitavaid. Seetõttu ei tundu kunagi loogiline mingit viie värvi paska ehitada. Miljon head kaarti niikuinii ja värviskruud on hea vältida. Aga jah, mingi kogu pikkimise aja ehitasin ja siis veel paar minti. Mul ei lähe nii kaua tavaliselt... Mu puul oli ilmselt ka nii, et enamik oleks muid kaarte eelistanud ja ilmselt see vale poleks.
Ma pole 2-1st kaugemale jõudnud ja keeruline on kaarte cuttida. Üks eilne pakk oli selline, ma siiani pole kindel kas ühe dorki ja rishkari cuttimine oli õige või vale.
Üks eilne pakk oli selline, ma siiani pole kindel kas ühe dorki ja rishkari cuttimine oli õige või vale.
Mulle tundub, et Devoted Druid on selgelt parem kui Viridian Emissary. Seega need peaksid olema vahetuses. Ühtlasi sul on piisavalt kaarte, mis aitavad mana olukorraga, et võiks vist mängida 16 maad.
onlines on huvitav sealed, kus mängid ühe pakiga 9 raundi, lisades iga kolme raundi järel uue buustri. mul õnnestus sellise pakiga 9-0 minna, gp-l oleks vist päris hea tulemus.
tegin mulligani, olin 1 maa peal ja discardisin mitu käiku. vastane ütleb selle seisu peal gg mulle. mida ta ei osanud arvata oli aga et ma mängu lõpuks löön hoopis ise kõik ta 50+ elu nulli (tõmbasin järgmine käik foresti)
vastasel pmtselt 16 elu, kui kahte pingimist arvestada.
dinosaurusega saab maksimaalselt 12 dämmi näkku teha, nii et kui ta oleks seda suvaliselt blokkinud ja trample looma topeltblokkinud, oleks ellu jäänud. ta aga ei blokkinud kumbagi nii et oli lihtne
tegin mulligani, olin 1 maa peal ja discardisin mitu käiku. vastane ütleb selle seisu peal gg mulle. mida ta ei osanud arvata oli aga et ma mängu lõpuks löön hoopis ise kõik ta 50+ elu nulli (tõmbasin järgmine käik foresti)
Wildgrowth walker triggerdab iga explore triggeri pealt. Järgmine käik saab Schwede 4. landi. Tõenäoliselt läks Walker mängu, Ixalli's diviner mängu, elud 1->7. sõltuvalt sellest, mis explore pealt sai on käigu lõpus mängus 2 2/4 blokkerit ja 0/3 (kui tuli land) või 1/4 (spell). Sellelt seisult lööb läbi vaid lennuk (kui avatari chumpida) ja seegi vajab 3 combatit, kui elusid juurde ei tule. Edasi võib vast Schwede ise lugu jutustada.
Match 1 Jaanus - Peaaegu sama pakk, mis mul..Esimene mäng oli 100% boardstall. Palju vampiiri tokeneid ja lõpuks eikuskilt tuli must-valges Gishath Sun's Avatar. Igatähes täpselt see pakk, mille vastu mõtlesin sini-musta saidida.
Järgmised 2 mängu läksid oluliselt sujuvamalt, sest Cobbled Wings mingi looma all + Wind Strider ja ülejäänud rõhk oli ainult kontrollil ning lendavad Menace loomad võitsid mängu.
2-1
Match 2 Emil Äge pakk emilil.. Mono U; hästi palju unblockable manti, Merfolki sünergia, aga pärast 1. matchi, (ta screwtas), siis teadsin, et see mulle super hea matchup.. Mul piisavalt palju lifelinki, et võidan unblockable'de race'i. Ei tahtnud kindlasti sinu musta saidida. Teine geim oli osustatud suht, kui kõigepealt Kitesail Freebooter ta Entrancing Melody ära lootis ja hiljem Call to the Feast + Sanctum Seeker mängu lõpetasid
Viimases mängus mängis pakk 200% üle oma võimete, aga õnneks Mikk nägi seda mängu. Ma kahtlen, kas ta oleks nõus splitima finaalis, kui mu pakki oleks näinud.. Igatahes lepingu tingimused on salastatud ja concedesin Mikule.
Teiseks, kui poleks valgeid kaarte võtnud ja oleks noolinud hoopis siniseid - Run Aground, Depths of Desire, One with the Wind, Marauding Looter - kas oleks olnud parem pakk?
kui on tegu turniiriga, kus võitmine pole esmatähtis, siis mulle meeldib tihti mitmevärvilisi või muidu naljakaid pakke draftida. ixalani formaadis oli sellega siiani halvasti läinud, kuna kõik pikivad kõrgelt kaksdroppe ja odavaid trikke ning remuval on halb. nüüd sain aru aga kuidas naljakas pakk toimib - on vaja suuri loomi, justnimelt selle pärast et kõik mängivad oma kaksdroppe, ning remuval on halb, ja kui elad mängu alguse üle, siis suured loomad võidavad.
kui on tegu turniiriga, kus võitmine pole esmatähtis, siis mulle meeldib tihti mitmevärvilisi või muidu naljakaid pakke draftida. ixalani formaadis oli sellega siiani halvasti läinud, kuna kõik pikivad kõrgelt kaksdroppe ja odavaid trikke ning remuval on halb. nüüd sain aru aga kuidas naljakas pakk toimib - on vaja suuri loomi, justnimelt selle pärast et kõik mängivad oma kaksdroppe, ning remuval on halb, ja kui elad mängu alguse üle, siis suured loomad võidavad.
Näe vaata, mul on ka üks neli värvi pakk 3-0 läinud ja ühes geimis sidesin isegi viienda värvi sisse. Üldiselt ma arvan, et kõige lihtsam on multicolored pakki mängida just sinises.
Põnevaimaid mänge oli see, kus Raul alphastrikes mind paljuga, mul oli umbes 20 elu ja kaks lifelinkerit blokkimas. Ta pani River Heralds' Booniga kaunteri blokitud loomale, et see tradeks. Keegi ei viitsinud aga korralikult arvutada, ning tuli välja et kaunter mujale panna oleks parem mõte olnud, sest jäin 1-le. Topdeckisin järgmine käik paki pealt võidu.
Teine põnev mäng oli finaalis, kus vastane aktiveeris umbes 10 korda vraskat ja ma järjest ründasin seda, ent suutsin lõpuks ikka võita, kuna vedas ja vastane tõmbas rohkem maid.
2hg Box sealed on üks ägedamaid asju. Rasmus Sepp ei viitsinud enam 2. päeva main eventi mängida. Võitis vastase ja droppis ja tuli minuga fannima. Jee.
Avad boxi ja enne kui arugi saad on pakiehituseks mõeldud 1 tund läinud.
Väga raske on pakki ehitada.
Esimese asjana tõmba kõik Kinjalli's Caller kaardid pooleks, kuna su paariline arvab, et seda on hea dinosauruse pakis mängida.
Õnneks aitas varasem 2HG box sealdi kogemus kaasa. Tuleb teha lihtsalt 2 väga kiiret aggro pakki. Vastased ei teinud. Mängisid 5 ja 7 droppe ja 3-värvi pakke ja kaotasid.
Peale 3 raundi tuunimist jäi vist lõpplik decklist selline. Nagu näha, siis väga palju häid limitedi pommreere ei avanud.
Veits head auhinnad olid ikka seal. Annab tunda, et TO saab vist buustreid ca 1 euri eest. Mu 5 drafti 3x 3-0 ja 2x 2-1 tähendas 120 buustrit. Seda siis 55 euri eest, sest sain ka võitude eest 5 eurise kupongi. Mingil ajal olid topeltauhinnad. Siis sai 2 neid. Lisaks draftivõidu eest ka pleimatt. Teeme eestis ka miskit taolist standardiks?
Veits head auhinnad olid ikka seal. Annab tunda, et TO saab vist buustreid ca 1 euri eest. Mu 5 drafti 3x 3-0 ja 2x 2-1 tähendas 120 buustrit. Seda siis 55 euri eest, sest sain ka võitude eest 5 eurise kupongi. Mingil ajal olid topeltauhinnad. Siis sai 2 neid. Lisaks draftivõidu eest ka pleimatt. Teeme eestis ka miskit taolist standardiks?
Ma tegin ühe drafti, see topelt auhindadega teema. 3-0 minemise eest sai 400 tixi, playmati voucheri ja 10€ voucheri millega sai järgmise eventi eest maksta.
5-0(1 oli küll ID katte all a siiski) Tegin alliance patsi ja jüriga. Kui tuleb ette, et Sacrifice Playga on vaja õige loom säkkida, siis nad abistavad. Vastutasuks muutub discard kaart Thoughtseizeks, mis ei sunni kahte elu kaotama ja mulle meeldivad oravad. Reaalselt polnud mul kunagi seda abi vaja. Alati oli täpselt 1 loom. #survivoronparimasimidavaadata
Esimene round vastane pani Show and Tell'iga Inkwell Leviathani lauda. Ma panin Kozileki. GG. Finaalis 1. mäng 2. käik Channel Kozilek ja GG. 2. mäng oli mono valgel vastasel Adanto vanguard mis oli päris hea kui ma tegin Channel Mindslaver
no-liferist noorel lapsevanemal algas uus aasta ilusa turn 6 combo overkilliga. Millisin vastase brain freeziga, minds desire samal ajal leidis splinter twin combo ja timewalki ja siis tegelikult vastane suri empty the warrensi 34 goblini kätte.
Mis vintage kuubikut puudutab, siis ma arvan, et seda on tegelikult sellegi poolest vahest äge teha, kuigi minu maitse jaoks on seal liiga vähe interactionit. Enamus onaneerib seal ju omaette ja mängib solitairi, kui üritab enda stormcounti ülesse saada või emrakuli teisel käigul lauda cheatida vms.
Mulle on seevastu natuke Ixalani isu tagasi tulnud. Tase on ka vist Ixalani intermediate liigas natuke langenud, kui kõik kõvad mehed vintage kuubikus endal sedasamust kõvaks ajavad. Igatahes võidud on seal praegu kuidagi lihtsad tulema. Viimased kolm drafti olen lausa 18-0 läinud.
Ma arvan, et Zoova tahab seda foili oma kuubikusse. Reanimaatori pakis päris hea. Võimalik ka, et kuskil constructedi formaatides mõtleb keegi sellega midagi ägedat välja. Aga kui keegi minu vastu draftis 3 mana eest 1/1 mehe lauda paneb, siis mul on ainult hea meel. Ilmselt küll veidi parem kaart kui Rummaging Goblin.
Ma arvan, et Zoova tahab seda foili oma kuubikusse. Reanimaatori pakis päris hea. Võimalik ka, et kuskil constructedi formaatides mõtleb keegi sellega midagi ägedat välja. Aga kui keegi minu vastu draftis 3 mana eest 1/1 mehe lauda paneb, siis mul on ainult hea meel. Ilmselt küll veidi parem kaart kui Rummaging Goblin.
Hmm, et nagu käib kah, samas 1st pick ei ole?
Kui liiga kiire formaat siis on kelts jah, aga aeglases formaadis võib päris tugev olla. Sealedis tahaks umbes alati mängida, sest liiga palju maid tõmmata on ikka veidi tüütu.
ma arvan et teine 3drop on äge ja toda ma tahaks mängida. see dinosaurus aga - siis kui sul citys blessing on, siis sa oled nõus maksma ka rohkem kui 3 mana 5/5 looma eest, ja see ekstra landide käimine pigem muudab selle looma lihtsalt et 3 mana eest 1 land varem lauda, sest limitedis sul pole nii palju maid. samas kui mul paremaid kaarte pole, siis panen ikka pakki, kuigi võimalik et ei taha seda kolmandal käigul castida.
mõned kaardid, nagu fight asjad või see 4 dämmi vastase looma 2 sinu omasse võivad seda veidi paremaks teha.
See esimene ei tundu just väga kolmanda käigu kaart. Aga kui see on pakis, saab kõik ländid ära luutida. Umbes võrdne ehk Rummaging Gobliniga. Ehk siis, ta ei lähe ilmselt eriti pakki a vahel läheb. Kõik prod virisevad, et mängu lõpus pole mana kuskile panna. Noh, siia on. Muidugi Ascend vist parandab ka selle probleemi. Ja siis ascend - Ma arvan, et see on palju nõrgem mehaanika, kui arvata võib. Kui vaadata keskmist mängu, siis 10 permamenti oli eelmise setiga laual ehk kuskil 7ndal käigul? Kui palju mänge siis kestavad veel? Või noh, kestavad nii, et 1 pool pole peaaegu surnud? Pooled ehk? Ma arvan, et see dinosaurus on kuskil kuue eest 5/5. Mängitav on aga lakke ei hüppa.
Tunnistan, et mu kogemus Ixalani limitedis on üsna piiratud. Aga pooltel kordadel on see loom "discard a card, put +1/+1 counter" ja pooltel kordadel on see loom kes oskab rohkem kui korra käigus lootida. Seega mulle tundub hea kaart.
Eino hea töö, ma ei kujuta ette kui halb peab üks sealed pool olema, et ma tahaksin 2/1 looma või 3/3 looma splashida.
Et umbes käik 6 kui sa lõpuks oma swampi tõmbad siis saad ilusti 2/1 lauda lajatada, oh yeah!
Mänguoskus samas põhjas, sest tulemus on ju hea!
Iseenesest õige kriitika, aga musta panin ma pakki ikka Tetzimoci jaoks (mis on täiesti absurdne kaart muidu).
Kui Evolving Wildsi ja Traveler's Amuleti arvestada, siis on mul esimese kolme käiguga täitsa hea võimalus üks must mana kätte saada. Probleemiks on pigem see teine, et Tetzimoci mängida.
Selleks oligi Dire Fleet Hoarder väga hea. Rohkem kui ühel korral sain ma tema aarde pealt selle teise musta mana kätte.
Ja noh, kui ühe musta mana esimese kolme käigu jooksul leiab, siis ei ole Fathom Fleet Boarder just väga halb. Oleks heameelega midagi muud mänginud, aga kolmeseid kaarte oli üldse vähevõitu.
prereleasel oli palju juttu Tetzimoc kohta, umbes et kui vastane revealib selle siis sa skuubid vastuseks. nüüd selle vastu mitmeid kordi mänginud ja mitmeid kordi võitnud, st sellega saab veel hakkama. hullem kaart minu arust on aga Profane Procession, selle vastu pole kordagi veel võitu saanud. üldse tundub selline formaat, et uue setiga on tunduvalt rohkem pomme ja ebaausaid kaarte ja lisaks veel forerunnerid, millega neid leida.
igatahes pikkisin ise ka esimest korda viimases draftis Profane Procession ja saan öelda, et pole seda kordagi võitnud, ja pole sellega ka kordagi kaotanud.
muidu kuna 2 uncommon maad ja 2 evolving wildsi ja amulett on, ning iga värv on heade kaartide poolest natuke lühike, siis tundub õige mõte splashida, kuna splash ei maksa pea midagi ja teeb kaardikvaliteeti paremaks.
Ma tegin naya paki ja veidi halb oli ikka, kuna eemaldust pakis polnud ja ilma 9-manase mytikuta ei suutnud võita. Ei saanud isegi auhindu. sitt 2-3 tulemus. Vb oleks pidand need mustad kaardid kuidagi pakis olema.
muidu kuna 2 uncommon maad ja 2 evolving wildsi ja amulett on, ning iga värv on heade kaartide poolest natuke lühike, siis tundub õige mõte splashida, kuna splash ei maksa pea midagi ja teeb kaardikvaliteeti paremaks.
Companion peaks olema pakis sun collared asemel, kirjutasin valesti kuidagi, tegin korda
Minu sealed pool ja all pakk mis sellest tegin. Pool oli minuarust päris okei, tore et sai osavõturaha tagasi kohe, kahjuks ei olnud kahes värvis piisavalt häid kaarte et saaks hoida ennast sellest koledast manabaasist.
Kuidas oleksite ehitanud? Valge ja must ei olnud minujaoks eriti erutavad v.a paari üksiku kaardi. Samas oleks võibolla pidanud siniseid topeltvärvis kaarid välja jätma ja selle arvelt punast rohkem panema. Tuleks ehk vähem clunky manabaas. Või mis arvate..
Land (18mana), overrun Garrukilt, selle vastuseks shamaniga loomad=elud(7 mana), kui vaja beast within polukranosse või podist tulevasse looma (4mana), jitte ühele loomale külge ja kõigega näkku???
pod on ainult sorcery kiirusega ja jitte ei anna midagi juurde, kuna seal poleks kauntereid peal. muidu wurmcoilil on deathtouch, ning deathtouch ja trample töötavad nii, et pead blokkivale loomale ainult 1 damage jagama ja kõik ülejäänu läheb näkku, nii et saab võita jah shamani aktivatsiooni ja garruki overruniga. õige järjekord on äkki nii:
- aktiveerid garruki - vastane aktiveerib polukranose - vastuseks beast within polukranosesse - gearhulk, kaunterid wurmcoilile - molli
võimalik, et ma ei pane mingit asja tähele. mis päriselt juhtus?
Algul proovisin, ei meeldinud. enam ei saa seda kunagi sest teised võtavad kõrgemalt. Veidi oleneb pakist, aga selline 8. pick. Sealedis parem kui draftis.
Sain ka eile enda arvates üsna huvitava paki kokku M25 draftil ja isegi 3 värvi juures tuli 2-1 tulemus. Siit küsimus ka kogenumatele: Kuidas sellise paki juures manad valinud oleksite?
Rivals on tore set, mul pole veel ära tüüdanud. Vormi ajastus ka tundub, et läheb GP Amsterdamiga suht täppi, sest nüüd saab juba keskpärase draftiga trofee kätte.
See oli lahe draft. 1. round 1. game vastane alustas Bistbinder + Kumena. Ja ma jäin 2 käiku kahe plainsiga topama (noh, 2x lifelinker oli vähemalt). Ja siis kuidagi võitsin selle.
Mõtlesin ühel hommikul, et teen ka vahelduseks MTGO lahti. Viimati sai vist mängitud 2014. Hannes kunagi ammu ütles, et vahel võib pilgu peale heita, sest mingeid promosid vms jagatakse vahel, mis võib midagi väärt olla. Väga midagi ei olnud, aga avastasin, et mul oli hunnik playpointe, mõned tixid ja kaartide eest, mis kogus olid, sai veel paar tixi. Hankisin mõned juurde ja otsustasin siildiga need ära kulutada.
Paha on see, et peale kolme siildi olen plussis. Napilt, sest ma lollakas võtsin esimeses siildis peale kolmandat ja ka peale kuuendat vooru boostri juurde.
Kas mulle tundub või on online auhindu vähendanud? Kuidagi jääb tunne, et peale competitive drafti ei too praktiliselt mitte miski raha tagasi. Kui üks event läheb halvasti, siis pead 3-4-5 eventi väga hästi minema, et eelmise kaotus tagasi teha.
ma olen nõus, samas mu vastastel tavaliselt pole ka eriti katkised pakid. Formaat on jätnud suhteliselt aeglase mulje ja ramp+suured loomad on hea strateegia.
Academy Drake on ju suurepärane kaart. Naban ei tee samas midagi. Kui just Karni timewalki ei taha mängida, mis on ka tegelt hea kaart. Ma teeks ilmselt kuidagi +Academy Drake, + Sergeant-at-Arms, -Naban, -Deep Freeze. Ja noh, tegelt ma tahaks väga siiski seda time walki ka mängida, a siis peab kuidagi muud moodi tegema ja Nabani siiski sisse jätma.
Enivei, täiesti katastroof puul. Mitte midagi 2 värvi aga mängitavat ei tulnud kokku. Seega otsustasin oma 3-e tugeva mitmevärvilise legendi ja Legendaarse Sorcery kõrvale kaarte panna ja teha jubeda manabaasi. 1 kord Mulliganisin, selle mängu ka kaotasin. Kokku siis 12-1 geimides. (Ok, 2 matši olid tegelt viigid. A tegime naljamängud siiski)
Siis tuli top 8 draft. Ega mul jälle just suurepäraselt läinud. Aga kuidagi peale 3 ülipingelist matši(kahes ma olin 1 elu peal kolmandas geimis) tuli 3-0 tulemus. Selline pakk:
Sul on päris palju häidi uncommoneid ja rare seal pakis minu arust.
Igatahes, tundub, et saab fun'ida küll siin formaadis.
Kõik roundid 2-1, võtsin Chainwhirleri, sest tix tundus parem kui 1/2 otsi maad, mis ilmselt päris turniiril annaks pakile päris palju juurde. Teise katsetuse kohta käib kah, aga see tundub päris asi. Endiselt olen arvamusel, et Punavalge on ainuke kiire pakk formaadis.
Sellise pakiga oli tähtis manabaas väga hea teha. Main toimis väga hästi. Kui muud värvi ei tulnud, siis ainult sinise peal ei olnud ka väga raske hilisesse mängu jõuda. Varane Tempest Djinn ja bounce tegid enamus mängud ja hästi ajastatud Physexian Scriptures aitas ka mõned mängud väga napilt võita.
Sideboard oli hea. Kui vastas oli kontrollivam, siis Urza's Tome sisse ja kui kiirem siis Reproache. Ja teine Invoke the Divine oli ka kasulik kohati. Enamus ajast oli +1 Reproach / Invoke + 1 plains , -1 Island -1 Thallid Soothsayer
Väga tubli tulemus, aga lihtsalt näiteks need laused ei käi omavahel kokku:
Tsiteeri
Varane Tempest Djinn
Tsiteeri
Kõik mängud valisin esimesena tõmbamise.
Võiks jah siis sõnastada nii, et ei proovinud agroda, vaid eesmärk oli saada djinn lauda. Selleks on lisakaart parem. Mänge oli, kus oleks alustades lihtsalt kiiremini võitnud, aga selles sealedi formaadis erilist muret, et keegi ära aggrob suht ei ole. Ka Tolarian Scholar on üldjuhul piisav. Enamus mängud kui keegi alustab ja mängib T1 Llanowar Elvesi, siis pigem tean, et tal on -2 kaarti minuga võrreldes.
Tsiteeri
Also. Kas 5 manane 4/4 artifact oli lihtsalt kurvikas keha või tegi ta mingi mäng vahvat combot? Võttis Damnationi näiteks kätte?
Korra võttis Damnationi kätte, aga meeldib koos Skittering Surveyoriga. Samuti kaitseb Raffi ja saab surnuaiast Rona-ga tagasi osta.
Jah, klassikaline Jodah, Archmage Eternal ja Dread Shade kombopakk. Ma proovin enam mitte kunagi Navigator's Compassi mängida. Õigupoolest ma arvasin, et ma ei mängi seda kunagi a millegipärast eile tegin seda. See on muide kõige mitteminulikum pakk ever. Ma ei tee kunagi sellist lollust tavaliselt. A noh, kaardid olid suht tugevad tegelt.
Calciderm paistab rohkem nagu agro paki kaart. Või oli mõte selles, et teed removalit ja 2-1 vahetusi kuni vastasel kaardid otsas ja siis ründad 3 korda 5/5 mehega?
Calciderm paistab rohkem nagu agro paki kaart. Või oli mõte selles, et teed removalit ja 2-1 vahetusi kuni vastasel kaardid otsas ja siis ründad 3 korda 5/5 mehega?
jep, umbes nii see toimiski ning võitsin sellega mitu mängu. muidu oli pakis vähe viise võitmiseks, ning see oli threat, mida ei saa eemaldada.
nõustun, et järele mõeldes see kaart on siin veidi kahtlane, aga mängud kujunesid nii et ta oli hea ja ei surnud kordagi mu upkeebis. vastasel on ebamugav sellega tradeda, remuvaliga ka tappa ei saa.
Jee, 3-0. Supertasavägised matšid aga lõpuks sain võidud kätte. Oleks tahtnud rohkem eemaldust aga ei näinud. Ehkki suht kõik puuli kaardid mu värvides, oli kvaliteet pigem kehvapoolne vist. Õnneks tõmbasin Yawgmothi kaarti palju.
Ma ei saa aru, kui juba väheke saboteerida oma pakki, miks siis juba mitte rupture spire ka et nagu täiega ikka. Ja siis seal kolmandas oleks ju death baron mingi parim kaart. Eriti koos skeletivibumehega.
Ma ei saa aru, kui juba väheke saboteerida oma pakki, miks siis juba mitte rupture spire ka et nagu täiega ikka. Ja siis seal kolmandas oleks ju death baron mingi parim kaart. Eriti koos skeletivibumehega.
Minu arust sa oled nagu see vana mees kes ainult korrutab ühte ja sama. Täiesti loogilised põhjused on olemas, et miks seda tapmaad tasub selles konkreetses pakis mängida (palju topelt coste). Ma oleks ilmselt ühte islandit rohkem mänginud üle mountaini, aga pole kindel. Suht close. Mu idee oleks siis, et saab teise mäe pakipeale scryda kui vaja. Samas kui sinist mana pole, siis ei tee see pakk üldse midagi.
Rupture spire on halb, sest seda ei saa esimesel käigul mängida.
-1-1 mehega olen nõus, tahaks küll mängida seda.
Plz pange veel neid pilte, mul pole üldse aega draftida (sest pean modernit mängima), aga aegajalt on suuremad limitedi turniirid. Siis oleks hea enamvähem teada mis pakid võidavad.
See oli huvitav draft, p1p1 valik oli murder vs death baron, sealt edasi olid pickid Thorn Lieutenant, manadork, manadork, elflord, elflord. Mõlemad gigantosaurid tulid kuskilt 2 buustri keskelt ja sarkhan's unsealing oli 3 buustri p1. See läks 3-0 draftina kirja, aga tegelikult otsustas kolmanda roundi vastane mitte magicut mängida ja läks peale täringuviset minema. Küllap oleks võitnud.
Esimeses pakis kuidas Abnormal Endurance töötas? Ma vaikimisi mängiks vist mind roti üle selle, aga pole mänginud abnormalit
Töötas hästi, päästis "lendava siege rhino" removali käest ja ta ETB uuesti trigerdada on juba seda slotti väärt. Bugleri ja drainiva vampiiri päästmine on ka seda väärt
Ma arvan ,et see võiks alati pakis olla kui sa oled must ja sul on vähematl 2-3 hea ETB efektiga looma
Pro tip ka. Ära seda kaarti Infernal Scarringuga segamini aja. Mul oli selline juhus, et draftisin endale Abnormal Endurance ja panin pakki ja siis tõmbasin tähtsal hetkel ja läksin rünnakusse ja siis vaatasin et motherf...ng Infernal Scarring oli mul hoopis käes. Ja ma ei olnud üldse purjus, võibolla ainult kuumarabanduse sümptomitega, aga see ei ole vabandus.
Pro tip ka. Ära seda kaarti Infernal Scarringuga segamini aja. Mul oli selline juhus, et draftisin endale Abnormal Endurance ja panin pakki ja siis tõmbasin tähtsal hetkel ja läksin rünnakusse ja siis vaatasin et motherf...ng Infernal Scarring oli mul hoopis käes. Ja ma ei olnud üldse purjus, võibolla ainult kuumarabanduse sümptomitega, aga see ei ole vabandus.
Ma algul proovisin draftida lihtsalt häid kaarte, aga millegi pärast ei suutnud nii 5 drafti järjest auhindu saada. Seega kuuendal korral valisin sünergia pigem. Wrath oli muidugi hästi avatud.
Wound, Instructor, Wurm (Guildgate??) tunduvad kõige mõistlikumad kaardid.
Wurm tundub kõike ohutum pick, Wound on spekulatiivne, kuid kõige kõrgema laega ning Instructor lihtsalt ei tundu Hatchery Spideriga kokku minevat. Ideid? Kommentaare? Ettepanekuid?
See spider pole eriti hea kaart minu arust. Ma arvan, et ma võtaks Instructori, sest sa saad olla Boros või Aggro Selsnya (valge baasil). Whisper agent on ka suht solid pick, aga mulle ei meeldi draftida Dimirit, kui pole eriti payoffe. Ja Golgaris on ta suht meh.
Ma arvan just, et ämblik on 1 parimaid põhjuseid, miks golgaris olla. Picki suhtes nõustun, et selle buustri parimad kaardid pole piisavalt head, et võtta kolmandat värvi kaart, ehkki see lohe, agent ja Wound on paremad kõik. Pmst 50/50 Wurmi ja Instructori vahel, ilmselt instructor parem jah.
War of the Spark draft. Sattusin sellise huvitava otsuse ette ja mõtlesin, et jagan/küsin teisi arvamusi.
Vastasel on 6 elu, lauas pole midagi peale 4 untappitud Swampi ja 4 untappitud Islandi, käes on 3 kaarti ja pakis 20, surnuaias ei ole kaarte millel oleks effekte.
Mina tõmban enda paki viimase kaardi(Ashiok tegi oma töö) milleks on 5/3 hexproof krokodill. Mul on lauas 4/5 lennuk ja 2 Loyalti peal Samut, surnuaed on tühi(Ashiok).
Kuidas võita mäng? Kas anda Samutiga pumpsi Krokodillile või lennukile ja miks?
Point on selles, et vastsel on 6 elu. Lennuk on 4 poweriga ja krokodill 5ga. Mul on viimane rünnak, sest järgmine kord kaotan deckimisse ehk siis küsimus on selles, et kuigi mõlemad saavad rünnata siis juhul kui vastasel on midagi siis ainult üks nendest on leathal ehk siis kas panustada lennuki evasionisse või krokodilli hexproofi?
Flashiga blocki on UBs commence the endgame. Lennukit tappa saab rohkemate kaartidega, mis on ka commonid. Enamasti peaks õige käik siis olema hexproof suureks ja molli.
ehk siis parem oleks anda krokodillile pluss ja lüüa mõlemaga.
miks mõlemaga? sest, et kui vastasel on sorin's thirst, siis saaks 2 elu juurde ja jääks 1 peale, kui sa ainult pumbatud krokodilliga lööd.
miks pumbata krokodilli ja mitte lennukit? sest võimalusi, et vastasel on instant kiirusel blokkija (ainult maas) on vähem, kui see, et neil on removal lennuki jaoks.
Tänane 4-0 Esimese buustri 4nda piki widespread brutality andis otsa kätte ja värvid olid väga vabad. Päris raske oli cutida 40 peale aga mitte seda teha, on suurim lollus ever. Lõpuks sain hakkama.
Vastasel on 2 elu ja ta ründab sind Sanitarium Skeletoni ja Ripscale Predatoriga, millest Skeletoni tegi blokkimatuks Goblin Smuggler. Lisaks on 7 püstist maad, millest 1 tuli see käik ja käes 1 kaart, rohkem asju laual pole.
Üks 3-0 pakk FNMilt. Esimene kord kui selles formaadis 17 maad mängida tahtsin. Esimesed 3 picki olid Dowser>Weird>Weird. Kusjuures teine pick oli tegelikult veidi huvitav, Weirdi kõrval olid see 4 mana punane */4 loom ning Chandra's Magmutt, mis on ilmselt formaadi parim 2-drop. Ma ei ole siiani 100% kindel, mis õige valik on. Sealt edasi võtsin esimesest buustrist sisuliselt kõik oma paki loomad, sest ei näinud ühtegi värvis removalit. Teise buustri esimene pick oli Ugin, sealt edasi oli lihtsalt plaan ära võtta kogu remuuval, mida pakutakse. Lisaks sai lõpuks pakki pandud 3 1-mana tsükeldust, sest stabiilsemalt Ugini laudasaamine tundus parem plaan kui 2 halba 2-dropi või Sure Strike. Võib-olla oleks Thrill of Possibility olnud parem kui teine Crash Through, aga mulle eriti ei meeldi kaart, mis paki pealt tõmmates teeb vähem kui maa.
See on üsna hea näide sellest, kuidas seda seti optimaalselt draftima peaks. Esimene pick oli Arasta, peale seda hoidsin esimeses buustris rohelisse(kõrvale võtsin ainult 1 Final Deathi ja Soul-Guide Lanterni, mis on lihtsalt üle keskmise hea saidikaart. Esimeses buustris värvi hoidmine on Theroses päris oluline, sest tegemist on pommiformaadiga(st. enamasti parimad pakid on need, mis on ehitatud 1-2 4.5+/5.0 kaardi ümber) ja kui sa oled juba teise buustri alguseks kahte värvi commitinud ning avad kolmandat värvi pommi, siis on päris halvasti. Eriti kehvaks teeb asja see, et päris paljud pommid on mitmevärvilised. Teisest buustrist first-pickisin Kroxa, kuna mul oli kaks Caryatidi, siis võtsin kohati veel fixi üle 2.5/5.0 kaartide. Kolmandast buustrist sain veel lisaks Tectonic Gianti, mis pani mind kindlasti kolme värvi mängima. Kuna fixi on nii palju, siis lõpuks ei olnud ka palju topeltcoste probleem.