Muidu kes veel ei tea, siis kuni kolmapäevani on onlines draftides lisaauhinnad. Umbes 1 lisabooster kukub iga draftiga. Seega üsna õige aeg praegu draftimiseks.
Ise olen tänase seisuga teinud onlines 148 Amonkheti drafti. Mõtlesin, et jagaks natuke statistikat, mis infot ma nende draftide jooksul saanud olen. MTGO on igasuguse statistika osas kahjuks täiesti null, seega kes tahab enda mängude kohta lisainfot saada, siis tuleb ise excel tabelis arvet pidada.
Varem ei osanud ma sellest isegi puudust tunda, kuna väga tihti onlines draftida ei saanud. Siis pidi ju vähemalt 4 tunniga arvestama, et nii palju vaba aega oleks ja see seadis piirangud. Ja ka draftid ise võtsid meeletult kaua aega, sest mõttetut ootamist oli palju, kui pidi roundide lõppu ootama jms. Liigadega muutus asi aga väga mugavaks. Kui tahan draftida ja mul vähamalt tunnika aega on, siis see juba sobib. Eriti Kaladeshi ajal juhtus ka seda, et terve draft tunni ajaga juba läbi sai. Draftiliigad on mu meelest parim asi üldse, mis nad seal viimasel ajal teinud on.
Ühesõnaga eelmisel talvel, kui olin enda jaoks draftiliigad avastanud ja terve persetäie Kaladeshi drafte teinud, siis mingil hetkel tekkis mul küsimus, et huvitav kui mitu drafti ma üldse teinud olen? Mis mu võiduprotsent on? Olen ma üldse plussis või miinuses? Aga ainuke info, mis seal näha on, on trophid, ehk draftivõidud.
Kui Aether Revolt tuli, siis ma olin juba targem ja hakkasin exceli tabelis mängude kohta arvet pidama. Nüüd Amonkheti ajal olen seda tabelit veelgi täiustanud ja praegu saan sealt juba päris huvitavat infot. See info on muidugi seotud minu oskuste ja eelistustega, seega midagi põhjapanevat sellest järeldada ei maksa.
Tabel ise on selline:
Ehk siis panen kirja võidud/kaotused, värvid, põhiinfo paki kohta, pulli pärast ka hinde (mida pärast korrigeerin +/- märgiga) ja mis rahakaardid ma ära võtan.
Tabeli üleval on kohe jooksvalt näha võiduprotsent ja umbkaudne rahaline seis.
Lisaks arvutatakse automaatselt selliseid asju:
Ehk siis näiteks valget mängides on mul 71% võimalus mängu võita, rohelisega aga ainult 59%.
Värvipaaride kohta on ka näha, et kui drafti võita tahan, siis pigem tasuks mul olla BW või UW, aga mitte UG.