|
loore
|
|
algaja
|
|
|
|
|
Regitud: 08/03/2010
|
|
Sõnumeid: 4
|
|
|
|
Ei saa hästi aru priority`st
#80302 - 20:38 08/03/2010
|
|
|
Kas keegi oskab seletada lihtsas eesti keeles, algajale arusaadavalt mis asi on see priority ja kuidas see vahetub?
Lisad:
|
|
Tann
|
|
Meister 2000
|

|
|
|
Regitud: 11/03/2002
|
|
Sõnumeid: 804
|
|
Koht: Revala
|
|
|
Püüan. Kui keegi märkab mõnda viga, siis palun parandage.
Mängivad kaks sõpra, Ants ja Kalle.
Antsu käik, tema on aktiivne mängija ja tema käes on prioriteet.
Ütleme, et pole enam esimene käik, aga lauas on mõlemal poolel ainult maad
Käik algab.
Untap, keegi midagi teha ei saa, aktiivne mängija keerab oma sjad püsti.
Upkeep, ühtegi upkeep effekti stäkki ei lähe, Ants passib, prioriteet läheb üle, Kalle ei tee ka midagi.
Draw, Ants tõmbab kaardi, kumbki ei taha trikke teha.
First Main phase.
Antsu prioriteet.
Ants käib maa (Mountain), prioriteet ei vahetu.
Ants täpib maa ja võtab , prioriteet ei vahetu.
Ants castib looma, ütleme näiteks Warren Instigator.
Spell läheb stäkki, Antsu prioriteet.
Ants ei soovi miskit teha, prioriteet läheb üle mittektiivsele mängijale. Ka Kalle ei soovi mängida fast effecte (instant, activated ability).
Warren Instigator laheneb ja tuleb mängu (lahinguväljale), Antsu prioriteet (peale igat spelli stäkki panekut ja lahenemist saab prioriteedi aktiivne mängija, see, kelle käik on).
Ants teeb veel ühe spelli, ütleme Lightning Greaves. LG läheb stäkki, Ants passib, Kalle passib, LG laheneb.
Antsu prioriteet, ta aktiveelrib LG omadust (equip) ja valib targetiks oma goblini.
Ikka on Antsu priorirteet, ta taha enam miskit vastuseks teha ja prioriteet läheb üle mitteaktiivsele mängijale, Kallele.
Kalle teeb vastuseks Shock, targetiks Warren Instigator'i. Shock läheb stäkki, Ants saab prioriteedi.
Ants eemaldab käest valge kaardi ja mängib Reverent Mantra, RM läheb stäkki, antsu priroteet. Ants annab prioriteedi üle, Kalle kasutab oma võimalust ja paneb pinusse (stäkki) Counterspell'i, targetiks RM. Kuna spell läks stäkki, siis Antsu prioriteet.
Ants passib, Kalle passib.
Stäkk hakkab lahenema ülevalt alla, viimane stäkki pandud effect laheneb esimesena jne.
Counterspell laheneb ja läheb surnuaeda, samaaegselt Reverent Mantra läheb surnuaeda (counterdatud).
Antsu prioriteet (peale iga lahenemist on aktiivse mängija prioriteet).
Pealmine asi stäkis on ikka veel Shock, selle all Lightning Greaves equip omadus.
Ants eemaldab käest sinise kaardi, kaotab ühe elu ja mängib Force of Will, targetiks Shock.
Antsu prioriteet, ta passib.
Kalle prioriteet, ta ka passib.
Force of Will laheneb ja läheb surnuaeda, Shock samuti surnuaeda (counterdatud).
Stäkis pealmine on Lightning Greaves omadus, Antsu prioriteet.
Ants passib, Kalle passib, Lightning Greaves omadus laheneb ja Warren Instigatory saab välgusaapad jalga.
Basic rulebook on abiks, kogu vajaliku info sain sealt
Loe sinagi: http://www.wizards.com/magic/rules/EN_Magic_Basic_Rulebook_20090710.pdf
-------------------- Minu ostusoovid <--- uueneb pidevalt
Lisad:
|
|
Kaupo
|
|
BFM
|

|
|
|
Regitud: 02/07/2003
|
|
Sõnumeid: 3581
|
|
Koht: Tallinn
|
|
|
Natuke tagamaadest ka: Magicu mäng käib käikude kaupa, aga ka ühe mängija käigu sees on mõlemil mängijal asju teha. Selleks, et oleks selge ning ei juhtuks sellist asja:
A: "Mina mängin selle kaardi."
B: "Aga ma mängin enne selle"
A: "Ma olin kiirem"
B: "Ei, mina"
A: "Ei, mina"
B: "Ei, mina"
etc.
ongi leiutatud prioriteet ja stäkk.
Prioriteet - AEG, MILLAL MÄNGIJAL ON ÕIGUS MINGIT KAARTI MÄNGIDA VÕI OMADUST KASUTADA.
Stäkk - Millises järjestuses mingi kaardi või omaduse vastuseks mängitud kaardid või omadused mõjuvad.
Aktiivne mängija - Mängija, kelle käik on.
Iga kord, kui:
Algab aktiivse mängija käigu mingi phase või step, siis saab ta prioriteedi ehk esimese võimaluse midagi mängida. Mängitav kaart või omadus läheb stäkki. Seejärel saab ta uuesti prioriteedi. Nii võib ta veel mitu asja stäkki lasta. Kui ta midagi enam ei soovi, siis annab ta prioriteedi vastasmängijale. Kui vastasmängija teeb midagi (kasutab oma prioriteeti), siis peale seda läheb prioriteet tagasi aktiivsele mängijale. Nii kestab see seni, kuni kumbki mängija enam oma prioriteeti ei kasuta. Seejärel lahenevad kõik stäkis olevad kaardid ja omadused, alustades viimasena mängitust.
Kui see läbi, saab aktiivne mängija uuesti prioriteedi. Kui ta seda prioriteeti ei kasuta ja ka vastasmängija ei kasuta enda oma, siis algab järgmine phase või step.
Ühesõnaga prioriteet on asi, mida me mängus kasutame, aga tihtipeale ei pane tähele, et seda teeme, sest see on loomulik mängu juures.
P.S: Kirjutan hiljem näitliku mängija käigu koos faaside, sammude ja prioriteetidega.
-------------------- KAUPO VAHETUSMARKET
------------------------------------------
For each spell, there's a a COUNTERspell.
Muutja: Kaupo (14:55 09/03/2010)
Lisad:
|
|
loore
|
|
algaja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aitäh,
Tann seletas arusaadavalt.. aga ei ütleks ära ka Kaupo tõlgendusest.
Lisad:
|
|
filden
|
|
vana tegija
|

|
|
|
Regitud: 25/01/2007
|
|
Sõnumeid: 602
|
|
|
|
|
Vastuseks:
Seejärel lahenevad kõik stäkis olevad kaardid ja omadused, alustades viimasena mängitust.
Sellest lausest võib valesti aru saada ja selle lause vale arusaamine võib väga oluliselt mängule mõjuda. Ma ka alguses arvasin, et topitakse stäcki käik asjad ja siis mõlemad passivad ja siis kõik asjad mis on stäckis lahenevad kõik korraga kuni stack on tühi. Aga tegelikult on nii, et siis, kui mõlemad mängijad passivad (ei tee midagi/ei ole midagi mängida), siis laheneb stackis olev ülemine objekt, ehk see, mis oli viimasena sinna pandud. Selle järel jälle aktivne mängija saab prioriteedi ja jälle võib teha kõike seda, mida on võimalik teha, kui mängijal on prioriteet.
-------------------- Dum Spiro Spero
Lisad:
|
|
loore
|
|
algaja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Et kas siis iga stackis oleva spelli lahenemise vahepeal, tuleb prioriteet aktiivse mängija kätte? (ja seejärel korraks ka vastase kätte)
või juhtub see ainult pärast stacki kõige pealmise kaardi lahenemist?
Lisad:
|
|
filden
|
|
vana tegija
|

|
|
|
Regitud: 25/01/2007
|
|
Sõnumeid: 602
|
|
|
|
|
jah, peale iga stäckis oleva ülemise objekti lahenemist, läheb prioriteet aktiivsele mängijale. ja edasi sama skeem, nagu alati, millest Tann ja Kaupo rääkisid. Aktiivne mängija võib mängida spelle, aktiveerida ativeeritavaid omadusi, siis lõpuks kui kõik on mängitud ja jälle ei ole/ei taha midagi mängida, siis aktiivne mängija passib ja prioriteet läheb mitteaktiivsele jne.
-------------------- Dum Spiro Spero
Muutja: filden (15:24 10/03/2010)
Lisad:
|
|
loore
|
|
algaja
|
|
|